Luipaardtand vertelt de waarheid

Deze luipaardtand geeft aan of iemand de waarheid spreekt

Deze luipaardtand geeft aan of iemand de waarheid spreekt

Luipaardtand met letters
Laat Maran er eens naar kijken? Die heeft er verstand van’, stelde de burgemeester voor. Timmer deed de ketting af en gaf hem aan Maran. De letters op de luipaardtand lichtten rood op toen Maran hem vastpakte. Maran vroeg aan Timmer hoe hij aan die ketting kwam en Timmer vertelde dat hij hem van Lubas Werol had gekregen. Maran blies op de letters en de letters verdwenen. ‘Deze luipaardtand lijkt in orde te zijn, maar ik had niet anders verwacht als hij van Lubas komt. Hang hem maar om de nek van Ros’, zei hij.

Luipaardtand vertelt de waarheid
Timmer deed wat hem werd gevraagd. De letters op de luipaardtand lichtten rood op. Maran pakte de tand in zijn hand en blies erop. De letters verdwenen.
Zeg nu dat je Bonny niet hebt vermoord’, beval Maran aan Ros.
Ik heb Bonny niet vermoord’, sprak Ros.
De letters op de luipaardtand lichtten rood op.
Hij spreekt de waarheid’, zei Maran.
Het was even stil, totdat Ros begon te praten.
Dat zei ik toch al. Bonny en ik speelden vroeger in de Broedergrotten. Ik was koning Broeder en zij was de koningin. Ik was altijd alleen en zij kon alleen met mij spelen, als niemand van de andere kinderen het wist. Daarom gingen we naar hier.

IJsplafond viel naar beneden
Ros vertelde het hele verhaal, dat hij daar met Bonny was getrouwd. Dat ze uit moesten kijken voor de Boze sneeuwwolven en dat een deel van het ijsplafond naar beneden viel, toen ze een schaal voor op tafel wilde maken. Ros vertelde hoe gelukkig hij en Bonny bij de Broedergrotten waren geweest en dat hij bang was voor de reacties in het dorp. Dat hij daarom een graf had gemaakt bij de Broedergrotten, de plaats waar hij en Bonny zo gelukkig waren.

Luipaardtand aan ketting
De bewuste ijspegel ligt ook in haar graf. Het was een geheim waarmee ik nauwelijks kon leven. Ik las in de krant dat de Broederbaan werd gebouwd. Daarom kwam ik terug. Mijn protest tegen de bouw was afgewezen. Wat moest ik anders’, besloot hij. Zijn hele lichaam straalde machteloosheid uit. De letters op de luipaardtand aan de ketting om zijn nek lichtten onophoudelijk op.
Hij spreekt de waarheid’, zei Maran opnieuw. Hij pakte de ketting en deed hem af en gaf hem terug aan Timmer. Timmer keek verbaasd van Maran naar de ketting. Maran pakte de hand van Timmer en zei: ‘Mocht je ooit om wijze raad verlegen zitten, dan kun je altijd langskomen. Ik weet een hoop.
Timmer knikte.

HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction
Dit bericht maakt deel uit van het online fantasyverhaal over het leven van Timmer Vogu. Timmer Vogu is een hersenspinsel van de Nederlandse fantasyschrijver HDJ Vidajo. HDJ Vidajo schrijft Nederlandstalige fantasy.
Fantasy is een genre binnen de literatuur, kunst en films, waarin een fictieve wereld en wezens voorkomen. Magie is er bijvoorbeeld normaal en een jonge draak als huisdier hoeft helemaal niet vreemd te zijn.
Een andere benaming voor fantasy literatuur is verbeeldings literatuur. Al is verbeeldingsliteratuur een overkoepelend begrip, want zowel SF, fantasy en horror vallen er onder.
Deze schrijver koos voor een weblog als publicatieplatform, omdat zij denkt dat dat het toegankelijkst is. Een weblog als publicatieplatform voor een fictief verhaal heet ook wel blog fiction. Blog fiction is jammer genoeg een smal genre in het bloggen. HDJ Vidajo hoopt met haar verhaal ook het genre blog fiction onder de aandacht te brengen. De Nederlandse naam voor blog fiction is blog fictie.
HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction

Share

Over HDJ Vidajo

HDJ Vidajo is een Nederlandse fantasy schrijver die anderen online wil laten meegenieten van de fantasywereld waaraan ze soms te vaak denkt. Zij koos voor online publicatie via een blog, omdat zij het belangrijk vindt dat haar fantasywereld eenvoudig toegankelijk is. Deze vorm van bloggen heet blog fiction oftewel blog fictie.
Dit bericht is geplaatst in verhalen, vliegzalf met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Luipaardtand vertelt de waarheid

  1. Fulps Valstar schreef:

    Ik volg dit verhaal al langer, prachtige fantasie!

  2. HDJ Vidajo schreef:

    Leuk om te horen, dank je:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>