Vrouwen sperren monden open

Een lepel zorgt ervoor dat vrouwen monden opensperren

Een lepel zorgt ervoor dat vrouwen monden opensperren

Vrouwen vliegen als schim
Timmer observeerde het tafereel aandachtig en dacht na. ‘De plantenspuit moest het slaapmiddel bevatten en de tweede ketel het middel waarmee de vrouwen als schim konden vliegen’, concludeerde hij. Hij kon zich goed voorstellen, dat de vrouwen verslaafd waren aan het vliegen. Het vliegen door middel van de vliegzalf was voor hem een bron van genot. Telkens als hij eraan dacht, verlangde hij ernaar om als een vogel door de lucht te zweven. Hij dacht aan de calorieëntheorie van professor Ludwig Atzemal en vermoedde dat de professor het bij het rechte eind had. Alleen de derde ketel kon hij nog niet plaatsen. Hij keek nogmaals naar de dansende vrouwen. Het viel op dat de ze alleen nog maar dansten en zongen en dat er niemand meer vloog. Wel dansten de vrouwen wilder dan voorheen. Het tempo van de klanken van de vrouwen versnelde verder en de vrouwen dansten in een razend tempo.

Vrouwen sperren monden open
Timmer bleef kijken. Hij zag dat de vrouw die in de derde ketel roerde stopte met roeren en dat de derde ketel daarna een meter omhoog kwam. De dansende vrouwen stopten abrupt en sperden hun monden open. De ketel zweefde in de handen van de vrouw die had geroerd. Zij gaf iedereen een lepel uit de kleinste ketel en nam de laatste lepel zelf. Er klonk een plofje en het hele tafereel verdween. De vrouwen gingen babbelend op huis aan en daarna was er stilte.
Timmer wachtte totdat hij zeker wist, dat iedereen vertrokken was en kwam toen uit zijn schuilplaats te voorschijn. Hij liep naar de plaats waar alles had plaatsgevonden. Niets, maar dan ook niets verraadde wat er zich had afgespeeld. Achter hem kwam de zon rozerood op en verlichtte het kerkplein. Zijn schaduw was lang toen hij op zijn dode gemak terug liep naar Dè dorpskroeg.

HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction
Dit bericht maakt deel uit van het online fantasyverhaal over het leven van Timmer Vogu. Timmer Vogu is een hersenspinsel van de Nederlandse fantasyschrijver HDJ Vidajo. HDJ Vidajo schrijft Nederlandstalige fantasy.
Fantasy is een genre binnen de literatuur, kunst en films, waarin een fictieve wereld en wezens voorkomen. Magie is er bijvoorbeeld normaal en een jonge draak als huisdier hoeft helemaal niet vreemd te zijn.
Een andere benaming voor fantasy literatuur is verbeeldings literatuur. Al is verbeeldingsliteratuur een overkoepelend begrip, want zowel SF, fantasy en horror vallen er onder.
Deze schrijver koos voor een weblog als publicatieplatform, omdat zij denkt dat dat het toegankelijkst is. Een weblog als publicatieplatform voor een fictief verhaal heet ook wel blog fiction. Blog fiction is jammer genoeg een smal genre in het bloggen. HDJ Vidajo hoopt met haar verhaal ook het genre blog fiction onder de aandacht te brengen. De Nederlandse naam voor blog fiction is blog fictie.
HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction

Share

Over HDJ Vidajo

HDJ Vidajo is een Nederlandse fantasy schrijver die anderen online wil laten meegenieten van de fantasywereld waaraan ze soms te vaak denkt. Zij koos voor online publicatie via een blog, omdat zij het belangrijk vindt dat haar fantasywereld eenvoudig toegankelijk is. Deze vorm van bloggen heet blog fiction oftewel blog fictie.
Dit bericht is geplaatst in verhalen, vliegzalf met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>