Een roze vuurtje

Onder het keteltje brandt een roze vuurtje

Onder het keteltje brandt een roze vuurtje

Drankjes brouwen moeilijk?
Timmer luisterde geïnteresseerd naar de uitleg. Hij vroeg of het moeilijk was om die drankjes te brouwen. Volgens Marri vergde het een lange weg en veel studie bij de juiste personen.
Hoe kom je met die mensen in contact?’, vroeg Timmer.
Ik zocht mijn opdrachten er op uit, maar ben er ook ingerold’, antwoordde Marri. Ze vertelde dat ze nog bezig was met magie op het middenniveau.
Laat eens wat zien?’, vroeg Timmer sensatiebelust.

Het roze vuurtje
Marri stond op en boog zich over de tafel. Ze begon te mompelen en vormde haar handen zo dat het leek alsof ze een bal vasthielden en draaide ze zachtjes in tegenovergestelde richting van elkaar. Toen boog ze haar polsen, zodat haar duimen en vingertoppen in de richting van de tafel wezen. Tot Timmer’s grote verbazing verscheen er een klein keteltje boven de tafel met een stokje dat er vanzelf in roerde. Marri wreef haar duim en wijsvinger in een hoog tempo over elkaar, stopte abrupt en raakte het keteltje aan. Eronder brandde een roze vuurtje.
‘Precies groot genoeg om de basis van de illusieverarmer in te brouwen’, zei ze tevreden. Ze blies het vuurtje uit en pakte het keteltje en liep heupwiegend naar het laboratorium van Harry. Timmer moest het even op zich in laten werken. De rest aan de tafel leek het de normaalste zaak van de wereld te vinden.

HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction
Dit bericht maakt deel uit van het online fantasyverhaal over het leven van Timmer Vogu. Timmer Vogu is een hersenspinsel van de Nederlandse fantasyschrijver HDJ Vidajo. HDJ Vidajo schrijft Nederlandstalige fantasy.
Fantasy is een genre binnen de literatuur, kunst en films, waarin een fictieve wereld en wezens voorkomen. Magie is er bijvoorbeeld normaal en een jonge draak als huisdier hoeft helemaal niet vreemd te zijn.
Een andere benaming voor fantasy literatuur is verbeeldings literatuur. Al is verbeeldingsliteratuur een overkoepelend begrip, want zowel SF, fantasy en horror vallen er onder.
Deze schrijver koos voor een weblog als publicatieplatform, omdat zij denkt dat dat het toegankelijkst is. Een weblog als publicatieplatform voor een fictief verhaal heet ook wel blog fiction. Blog fiction is jammer genoeg een smal genre in het bloggen. HDJ Vidajo hoopt met haar verhaal ook het genre blog fiction onder de aandacht te brengen. De Nederlandse naam voor blog fiction is blog fictie.
HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction

Share

Over HDJ Vidajo

HDJ Vidajo is een Nederlandse fantasy schrijver die anderen online wil laten meegenieten van de fantasywereld waaraan ze soms te vaak denkt. Zij koos voor online publicatie via een blog, omdat zij het belangrijk vindt dat haar fantasywereld eenvoudig toegankelijk is. Deze vorm van bloggen heet blog fiction oftewel blog fictie.
Dit bericht is geplaatst in verhalen, vliegzalf met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>