Actieve avonturiers

Zoveel actieve avonturiers ben ik niet tegengekomen

Zoveel actieve avonturiers ben ik niet tegengekomen

Nachtvlucht maken?
Zullen we vanavond een nachtvlucht maken?’ vroeg Marri toen ze terugkwam uit het laboratorium. Daarin had iedereen zin. Harry vroeg of de basis van het brouwsel was gelukt. Marri antwoordde dat het er goed bijstond en dat ze tot morgen moest wachten voordat ze het Wittehandenkruid toe kon voegen.

Mogen avonturiers als loonwerker werken?
Ik ga aan het avondeten beginnen. Wie helpt?’ vroeg Harry.
Ik!’ zeiden Timmer en Ello tegelijk. Ze stonden op en volgden Harry naar de keuken. Timmer kreeg opdracht om de lasagnebladen te maken en Ello sneed de champignons en tomaten. Anderhalf uur later stond er een flinke schaal lasagne op tafel, waaraan iedereen zich tegoed deed. Na het eten was er koffie of pepermuntthee en er ontstond de discussie of avonturiers die alleen als loonwerker werkten zich ook avonturier mochten noemen. Eigenlijk vond iedereen aan tafel van niet, maar over de vraag hoe die mensen dan gehuisvest moesten worden werden ze het niet eens. Ello vond dat ze gewoon een woning moesten huren in plaats van in een avonturierslogement te vertoeven.

Geen actieve avonturiers tegengekomen
Staan die avonturierslogementen dan niet leeg? Zoveel actieve avonturiers ben ik niet tegengekomen’, dacht Timmer hardop na.
Daar zeg je me wat. Het systeem functioneert nu wel voor degenen die echt avonturier zijn’, vond Ello.
Misschien is de toevoeging actieve avonturier wat om de groepen uit elkaar te houden’, stelde Harry voor. Hij streek met zijn vingers door zijn baard.
Dan maak je het systeem weer moeilijker en elke actieve avonturier doet af en toe loonwerkklussen om geld te verdienen of om beter in bepaalde materie thuis te raken’, vond Maran.
We lossen het niet op vanavond. Zullen we ons insmeren?’ onderbrak Marri de discussie.
Goed plan’, vond Harry. Hij stond op om de potten met vliegzalf te pakken.

HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction
Dit bericht maakt deel uit van het online fantasyverhaal over het leven van Timmer Vogu. Timmer Vogu is een hersenspinsel van de Nederlandse fantasyschrijver HDJ Vidajo. HDJ Vidajo schrijft Nederlandstalige fantasy.
Fantasy is een genre binnen de literatuur, kunst en films, waarin een fictieve wereld en wezens voorkomen. Magie is er bijvoorbeeld normaal en een jonge draak als huisdier hoeft helemaal niet vreemd te zijn.
Een andere benaming voor fantasy literatuur is verbeeldings literatuur. Al is verbeeldingsliteratuur een overkoepelend begrip, want zowel SF, fantasy en horror vallen er onder.
Deze schrijver koos voor een weblog als publicatieplatform, omdat zij denkt dat dat het toegankelijkst is. Een weblog als publicatieplatform voor een fictief verhaal heet ook wel blog fiction. Blog fiction is jammer genoeg een smal genre in het bloggen. HDJ Vidajo hoopt met haar verhaal ook het genre blog fiction onder de aandacht te brengen. De Nederlandse naam voor blog fiction is blog fictie.
HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction

Share

Over HDJ Vidajo

HDJ Vidajo is een Nederlandse fantasy schrijver die anderen online wil laten meegenieten van de fantasywereld waaraan ze soms te vaak denkt. Zij koos voor online publicatie via een blog, omdat zij het belangrijk vindt dat haar fantasywereld eenvoudig toegankelijk is. Deze vorm van bloggen heet blog fiction oftewel blog fictie.
Dit bericht is geplaatst in verhalen, vliegzalf met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>