De vliegende vijf

De vliegende vijf

Timmer maakt nu deel uit van het verbond de vliegende vijf.

De vliegende vijf
Uren later landden de vijf vogels vermoeid, maar tevreden voor het huis. Er verscheen een enorme berg veren op het plateau, terwijl ze transformeerden naar mens. Als vanzelf namen ze plaats in een kring. Harry stak zijn arm naar voren en sprak plechtig: ‘Wij zijn de Vliegende vijf!’ Het licht uit het huis verlichtte zijn arm schaars.
De anderen uit de kring legden hun rechterhand bovenop die van Harry en zei tegelijk: ‘Wij zijn de Vliegende vijf.’ Timmer voelde dat de verbondenheid bezit van hem nam. Hij rilde even, ondanks dat het een prettig gevoel was. Zijn rechterarm gloeide. Zijn ogen gleden over zijn arm en zagen dat er een rood merkteken net boven zijn pols aan de buitenkant van zijn arm oplichtte. Hij keek naar de arm van Marri, waarvan de hand bovenop die van hem was geplaatst. Hij kon haar lichaamswarmte voelen en zag dat zij net als de rest hetzelfde merkteken bezat. Hun handen weken van elkaar. De merktekens verdwenen. Timmer keek vragend naar Harry.

Kom hier met die tand
Kom eens hier met die tand van je’, zei Harry.
Timmer deed de ketting af en gaf de tand aan Harry.
Kijk! Je moet met de tand over jouw rechterarm wrijven’, legde Harry uit. Hij voegde daad bij woord en wreef met de tand over zijn arm. Verschillende merktekens waaronder het rode straalden.
Zo weet je welke verbintenissen iemand is aangegaan’, vulde Maran aan. Hij wreef met zijn hand over zijn arm. Diverse merktekens lichtten op. Timmer keek verbaasd naar Maran.
Nog even door oefenen jongen’, zei die.

Het rode merkteken geeft licht
Die avond lag Timmer in bed. Hij maakte de ketting van de tand los en wreef over zijn rechterarm. Het rode merkteken lichtte op. Hij bekeek het nauwkeurig. Het bestond uit een strakke vijf met erboven een silhouet van vogel. Toen vervaagde het merkteken. Timmer deed de ketting weer om en viel in een diepe slaap.

HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction
Dit bericht maakt deel uit van het online fantasyverhaal over het leven van Timmer Vogu. Timmer Vogu is een hersenspinsel van de Nederlandse fantasyschrijver HDJ Vidajo. HDJ Vidajo schrijft Nederlandstalige fantasy.
Fantasy is een genre binnen de literatuur, kunst en films, waarin een fictieve wereld en wezens voorkomen. Magie is er bijvoorbeeld normaal en een jonge draak als huisdier hoeft helemaal niet vreemd te zijn.
Een andere benaming voor fantasy literatuur is verbeeldings literatuur. Al is verbeeldingsliteratuur een overkoepelend begrip, want zowel SF, fantasy en horror vallen er onder.
Deze schrijver koos voor een weblog als publicatieplatform, omdat zij denkt dat dat het toegankelijkst is. Een weblog als publicatieplatform voor een fictief verhaal heet ook wel blog fiction. Blog fiction is jammer genoeg een smal genre in het bloggen. HDJ Vidajo hoopt met haar verhaal ook het genre blog fiction onder de aandacht te brengen. De Nederlandse naam voor blog fiction is blog fictie.
HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction

Share

Over HDJ Vidajo

HDJ Vidajo is een Nederlandse fantasy schrijver die anderen online wil laten meegenieten van de fantasywereld waaraan ze soms te vaak denkt. Zij koos voor online publicatie via een blog, omdat zij het belangrijk vindt dat haar fantasywereld eenvoudig toegankelijk is. Deze vorm van bloggen heet blog fiction oftewel blog fictie.
Dit bericht is geplaatst in verhalen, vliegzalf met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>