Netje om een vogelkop

Vogel steekt kop in netje

Vogel steekt kop in netje

Blaasbalgje met elixer
Na het avondeten pakte Harry een elastisch netje met twee slierten eraan uit de la van zijn bureau. Hij knoopte het blaasbalgje met elixer eraan vast.
Smeer je maar in met vliegzalf’, zei hij tegen Timmer.
Timmer deed wat hem werd gevraagd en vloog daarna door de kamer.
Ga eens naar buiten. Ik heb het niet zo op vogels in mijn huis’, zei Harry, terwijl hij opstond.
Timmer fladderde naar het plateau.

Een netje om een vogelkop
Harry legde het netje op het plateau neer en gebruikte een stokje dat hij rechtop zette om aan een kant een opening te maken.
Nu is het de bedoeling dat jij dit hoofdstel aandoet’, wees Harry naar het netje.
Timmer hield zijn kop schuin en keek met zijn kraaloogjes verbaasd naar Harry.
Je gaat met je kop door de opening en pakt in elke klauw een sliert stevig vast. Als jij je uitrekt en de sliert vasthoudt zul je zien dat het hoofdstel om je kop glijdt’, legde Harry uit.
Timmer volgde de instructies op. Hij moest een beetje aan de linkersliert trekken om het blaasbalgje recht voor zijn snavelloze bek te krijgen. Hij keek Harry aan. Die keek tevreden en zei: ‘Boven de groepsillusie vliegen en een paar druppels in elke ketel laten vallen.’
Timmer knikte met zijn vogelkop. Hij keek opzij en zag dat Maran een bus met kruiden op zijn rug werkte.
Je bent enorm vooruit gegaan, maar je moet flink oefenen wil je goed met bepakking op je rug kunnen vliegen. Behalve dat je er veel uithoudingsvermogen voor moet hebben is ook de stabiliteit moeilijker’, legde Ello aan Timmer uit.
Timmer knikte weer met zijn vogelkop en sloeg toen zijn vleugels uit en volgde Maran. Hij keek nog eenmaal achterom en zag dat Marri, Ello en Harry hen uitzwaaiden vanaf het plateau.

HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction
Dit bericht maakt deel uit van het online fantasyverhaal over het leven van Timmer Vogu. Timmer Vogu is een hersenspinsel van de Nederlandse fantasyschrijver HDJ Vidajo. HDJ Vidajo schrijft Nederlandstalige fantasy.
Fantasy is een genre binnen de literatuur, kunst en films, waarin een fictieve wereld en wezens voorkomen. Magie is er bijvoorbeeld normaal en een jonge draak als huisdier hoeft helemaal niet vreemd te zijn.
Een andere benaming voor fantasy literatuur is verbeeldings literatuur. Al is verbeeldingsliteratuur een overkoepelend begrip, want zowel SF, fantasy en horror vallen er onder.
Deze schrijver koos voor een weblog als publicatieplatform, omdat zij denkt dat dat het toegankelijkst is. Een weblog als publicatieplatform voor een fictief verhaal heet ook wel blog fiction. Blog fiction is jammer genoeg een smal genre in het bloggen. HDJ Vidajo hoopt met haar verhaal ook het genre blog fiction onder de aandacht te brengen. De Nederlandse naam voor blog fiction is blog fictie.
HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction

Share

Over HDJ Vidajo

HDJ Vidajo is een Nederlandse fantasy schrijver die anderen online wil laten meegenieten van de fantasywereld waaraan ze soms te vaak denkt. Zij koos voor online publicatie via een blog, omdat zij het belangrijk vindt dat haar fantasywereld eenvoudig toegankelijk is. Deze vorm van bloggen heet blog fiction oftewel blog fictie.
Dit bericht is geplaatst in verhalen, vliegzalf met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Netje om een vogelkop

  1. wllm kalb schreef:

    Goed te merken dat het verhaal van Timmer verder gaat. ‘‘Boven de groepsillusie vliegen” zo’n uitdrukking maakt mijn hele dag al goed.

  2. HDJ Vidajo schreef:

    Ja, maar ik ben vandaag naar de tandarts geweest en dat komt niet goed. Vrijdag is Timmer er weer. Ga nu een glas kirschwasser drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>