Illusieverarmer in groepsillusie druppelen

Opgetrokken wenkbrauwen vanwege verbazing

Opgetrokken wenkbrauwen vanwege verbazing

Groepsillusie wekt verbazing
Welkom Timmer welkom!’ De burgemeester stond op van zijn stoel en leunde over zijn bureau om Timmer een hand te geven. Zijn secretaresse schoof de stoel van Timmer aan.
Ik wil je bedanken voor wat je hebt gedaan. De vrouwen komen weer aan en de goede sfeer in het dorp lijkt hersteld te zijn. Wat heb je precies gedaan?’ vroeg hij op kordate toon.
Timmer schoof even heen en weer over zijn stoel en begon te vertellen over de calorieëntheorie van professor Ludwig Atzemal en de groepsillusie. Timmer zag dat de mond van de burgemeester openviel en dat zijn secretaresse haar wenkbrauwen steeds hoger optrok. Hij besloot vanwege de verbaasde reactie van de twee om niet te veel in details te treden en breidde na de verklaring een eind aan het verhaal en keek de burgemeester strak aan.

Illusieverarmer en groepsillusie
Een groepsillusie? Deden wij daar dan allemaal aan mee’ sprak de burgemeester haperend toen Timmer hem zwijgend aankeek.
Nee, maar jullie maakten er wel deel van uit, doordat jullie in slaap werden gebracht’, vertelde Timmer.
Hoe, hoe, hoe heb je het opgelost?’ vroeg de burgemeester.
Ik heb een week geleden een illusieverarmer in de groepsillusie gedruppeld’, vertelde Timmer.
De burgemeester zweeg even en keek uit het raam in de richting van de lucht. Daarna keek hij Timmer aan.
Ik snap er niet veel van, maar is het nu voor altijd opgelost?’ vroeg de burgemeester.
Ja, in principe wel. Het belangrijkste is dat een groepsillusie wordt doorbroken. Dat is nu gebeurd’, legde Timmer rustig uit.
Hoe kan ik je bedanken?!’ vroeg de burgemeester.
Bijvoorbeeld door mijn avonturiersboekje af te tekenen’, antwoordde Timmer opgewekt.

HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction
Dit bericht maakt deel uit van het online fantasyverhaal over het leven van Timmer Vogu. Timmer Vogu is een hersenspinsel van de Nederlandse fantasyschrijver HDJ Vidajo. HDJ Vidajo schrijft Nederlandstalige fantasy.
Fantasy is een genre binnen de literatuur, kunst en films, waarin een fictieve wereld en wezens voorkomen. Magie is er bijvoorbeeld normaal en een jonge draak als huisdier hoeft helemaal niet vreemd te zijn.
Een andere benaming voor fantasy literatuur is verbeeldings literatuur. Al is verbeeldingsliteratuur een overkoepelend begrip, want zowel SF, fantasy en horror vallen er onder.
Deze schrijver koos voor een weblog als publicatieplatform, omdat zij denkt dat dat het toegankelijkst is. Een weblog als publicatieplatform voor een fictief verhaal heet ook wel blog fiction. Blog fiction is jammer genoeg een smal genre in het bloggen. HDJ Vidajo hoopt met haar verhaal ook het genre blog fiction onder de aandacht te brengen. De Nederlandse naam voor blog fiction is blog fictie.
HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction

Share

Over HDJ Vidajo

HDJ Vidajo is een Nederlandse fantasy schrijver die anderen online wil laten meegenieten van de fantasywereld waaraan ze soms te vaak denkt. Zij koos voor online publicatie via een blog, omdat zij het belangrijk vindt dat haar fantasywereld eenvoudig toegankelijk is. Deze vorm van bloggen heet blog fiction oftewel blog fictie.
Dit bericht is geplaatst in verhalen, vliegzalf met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>