Maran tekent avonturiersboekje af

Het verbond De Vliegende Vijf is afgetekend in het avonturiersboekje.

Het verbond De Vliegende Vijf is afgetekend in het avonturiersboekje.

Wil jij avonturiersboekje aftekenen?
Ha, die Timmer’ groette Maran toen hij de deur opentrok.
Hoi, hoi. Ik vertrek morgen en wilde vragen of jij mijn avonturiersboekje kunt aftekenen.
Natuurlijk kan ik dat’, zei Maran. Hij pakte een pen en liep naar de tafel. Timmer gaf hem het zwarte boekje en Maran begon driftig te schrijven. Achterin tekende hij diverse dingen af. Timmer keek verbaasd naar de hoeveelheid tekst die Maran neerpende. Eindelijk legde Maran de pen neer. Hij drukte zijn duim in de inkt en daarna op de pagina’s en gaf het boekje terug aan Timmer.
Lees maar’, zei hij.

Verbond Vliegende Vijf afgetekend
Timmer’s ogen vlogen langs las de regels die Maran over hem had geschreven. Hij las een beschrijving van de afgelopen maanden in Kappen. Zijn werk als liftbediende, maar ook zijn vliegkunsten, vindingrijkheid, het verbond van de Vliegende vijf, het gebruik van de luipaardtand, zijn ervaring met sterkere antislaapzalf en het onderzoek in de bibliotheek werden uitgebreid beschreven.
Dank je’, stamelde Timmer.
Hier achterin heb ik je verbond met de Vliegende vijf afgetekend’, zei Maran. Timmer keek naar het kruisje onder verbond op een van de achterste pagina’s. ‘De vliegende vijf’, was achter het kruisje geschreven.
En dit krijg je van mij mee. Het zijn van die dingen die altijd handig zijn.’ Maran hield het netje met het blaasbalgje eraan in zijn hand.
‘Dank je’, zei Timmer en hij stopte het in zijn pukkel.

HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction
Dit bericht maakt deel uit van het online fantasyverhaal over het leven van Timmer Vogu. Timmer Vogu is een hersenspinsel van de Nederlandse fantasyschrijver HDJ Vidajo. HDJ Vidajo schrijft Nederlandstalige fantasy.
Fantasy is een genre binnen de literatuur, kunst en films, waarin een fictieve wereld en wezens voorkomen. Magie is er bijvoorbeeld normaal en een jonge draak als huisdier hoeft helemaal niet vreemd te zijn.
Een andere benaming voor fantasy literatuur is verbeeldings literatuur. Al is verbeeldingsliteratuur een overkoepelend begrip, want zowel SF, fantasy en horror vallen er onder.
Deze schrijver koos voor een weblog als publicatieplatform, omdat zij denkt dat dat het toegankelijkst is. Een weblog als publicatieplatform voor een fictief verhaal heet ook wel blog fiction. Blog fiction is jammer genoeg een smal genre in het bloggen. HDJ Vidajo hoopt met haar verhaal ook het genre blog fiction onder de aandacht te brengen. De Nederlandse naam voor blog fiction is blog fictie.
HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction

Share

Over HDJ Vidajo

HDJ Vidajo is een Nederlandse fantasy schrijver die anderen online wil laten meegenieten van de fantasywereld waaraan ze soms te vaak denkt. Zij koos voor online publicatie via een blog, omdat zij het belangrijk vindt dat haar fantasywereld eenvoudig toegankelijk is. Deze vorm van bloggen heet blog fiction oftewel blog fictie.
Dit bericht is geplaatst in verhalen, vliegzalf met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Maran tekent avonturiersboekje af

  1. wllm kalb schreef:

    Dat netje met het blaasbalgje blijft maar in mijn gedachten rondspoken. Wat zou je daar niet allemaal mee kunnen doen. ‘t Blijft boeien en broeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>