Dansende lichtertjes

Dansende lichtertjes bestaan in het roze, groen, rood en blauw.

Dansende lichtertjes bestaan in het roze, groen, rood en blauw.

Roze vlammetje met handjes en voetjes
Timmer lag uren klaarwakker in zijn slaapzak en staarde naar de sterren, want het viel niet mee om in slaap te komen nadat hij de hele middag had geslapen. Hij zuchtte en begon uit verveling de sterrenbeelden te benoemen, totdat een roze vlammetje in zijn gezichtsveld danste. Het kwam zo dichtbij, dat hij de kleine handjes en voetjes kon zien.

Een roze en groen lichtertje
Een roze lichtertje, wat leuk. Die ken ik alleen uit boeken. Hopelijk komen er meer‘, fluisterde hij tegen zichzelf.
Hij vouwde zijn handen onder zijn hoofd en wachtte af. Een groen lichtertje voegde zich vanuit het niets bij het roze. Ze dansten, zonder elkaar aan te raken. Om hen verscheen een kring van blauwe lichtertjes. Ze draaiden in een golvende beweging om het dansende paartje. Timmer’s mondhoeken vertoonden een glimlach. Het roze en groene lichtertje dansten en dansten, leken er plezier aan te beleven en probeerden elkaar het hof te maken. Telkens raakten ze elkaar net niet.
Kom kom. Kus’, hoopte Timmer, die het ritueel uit de schoolboeken kende.
Maar het roze en groene lichtertje hadden geen haast met het verklaren van de liefde.

Roze en groen lichterje raken elkaar
Een groep met rode lichtertjes verscheen. Ze draaiden op afstand van de blauwe cirkel om elkaar en leken net als Timmer te genieten van het tafereel. Plotseling raakten het roze en groene lichtertje elkaar. Plof! In de lucht verschenen twee kleine zilveren lichtertjes op de plaats, waar daarvoor nog het roze en groene lichtertje hadden gedanst. Timmer zuchtte tevreden. De lichtertjes vormden een V en zwermden weg. Timmer draaide zich op zijn zij en kneep in zijn arm. Het deed pijn.
Ik heb twee jonge lichtertjes geboren zien worden, daarover las ik thuis alleen in boeken‘, fluisterde hij tevreden.
Hij viel in een diepe slaap en werd pas wakker van de eerste zonnestralen die over zijn gezicht streken.

HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction
Dit bericht maakt deel uit van het online fantasyverhaal over het leven van Timmer Vogu. Timmer Vogu is een hersenspinsel van de Nederlandse fantasyschrijver HDJ Vidajo. HDJ Vidajo schrijft Nederlandstalige fantasy.
Fantasy is een genre binnen de literatuur, kunst en films, waarin een fictieve wereld en wezens voorkomen. Magie is er bijvoorbeeld normaal en een jonge draak als huisdier hoeft helemaal niet vreemd te zijn.
Een andere benaming voor fantasy literatuur is verbeeldings literatuur. Al is verbeeldingsliteratuur een overkoepelend begrip, want zowel SF, fantasy en horror vallen er onder.
Deze schrijver koos voor een weblog als publicatieplatform, omdat zij denkt dat dat het toegankelijkst is. Een weblog als publicatieplatform voor een fictief verhaal heet ook wel blog fiction. Blog fiction is jammer genoeg een smal genre in het bloggen. HDJ Vidajo hoopt met haar verhaal ook het genre blog fiction onder de aandacht te brengen. De Nederlandse naam voor blog fiction is blog fictie.
HDJ Vidajo Nederlandse fantasyschrijver schrijft blog fiction

Share

Over HDJ Vidajo

HDJ Vidajo is een Nederlandse fantasy schrijver die anderen online wil laten meegenieten van de fantasywereld waaraan ze soms te vaak denkt. Zij koos voor online publicatie via een blog, omdat zij het belangrijk vindt dat haar fantasywereld eenvoudig toegankelijk is. Deze vorm van bloggen heet blog fiction oftewel blog fictie.
Dit bericht is geplaatst in verhalen, vliegzalf met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>